فروشگاه اینترنتی Ricepedia
0 محصولات نمایش سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

جوکول چیست؟

جوکول یکی از محصولات کشاورزی نوبرانه در حوزه برنج می باشد. برنج یکی از غذاهای اصلی مردم ایران به شمار می رود و کشت گسترده آن در مناطق شمالی کشور از جمله استان گیلان رواج دارد. امروزه برنج و اهمیت استفاده از آن برای تمامی جوامع بشری روشن است و به همین دلیل این ماده غذایی به عنوان غذای اصلی بیش از نیمی از مردم دنیا به شمار می رود و به همین دلیل هر روزه بر اهمیت تولید و کیفیت این محصول، و ماده غذایی افزوده می شود. برنج امروزه از شرق تا غرب کره زمین مصرف می شود و تولید آن در کشورهای خاصی که تجربه ای کهن در این زمینه دارند انجام می شود.

در واقع برنج یک محصول با سابقه چند هزار ساله است و بشر از هزاران سال قبل با اهمیت و جایگاه ویژه این محصول آشنایی داشته و برای این محصول به عنوان یک ماده غذایی مهم، و یک نعمت الهی، تقدس خاصی قائل بوده و به همین دلیل در قبل از زمان برداشت محصول برنج و پس از برداشت آن نیز جشن های خاصی برای شکر گذاری انجام می شد که تعدادی از آنها تا به امروز همچنان رواج دارند.

برنج محصولی است که ما عمدتا با نوع سفید آن آشنایی کامل داریم و آن را مصرف می کنیم، اما این محصول انواع مختلف دیگری نیز دارد که برنج قهوه ای، برنج قرمز، برنج سیاه و برنج جوکول از جمله آنها هستند. ما در ادامه این متن قصد داریم برنج جوکول را به شما معرفی نماییم.

 

 

آشنایی با برنج جوکول

جوکول یکی از محصولات نوبرانه برنج ایرانی به شمار می رود. در واقع واژه جوکول یک واژه گیلکی است که از دو بخش تشکیل شده و «جو» به معنای برنج و «کول» به معنای نارس تشکیل شده است. برنج جوکول گونه ای خاص از برنج نیست در واقع این محصول همان برنج نارس است که علاوه بر طعم عالی ارزش غذایی مناسبی دارد و از گذشته های دور در سبد غذایی خانواده‌های گیلانی جایگاه ویژه ای داشته و دارد.

 

جوکول به عنوان یک محصول نوبرانه از برنج شلتوک تهیه می شود و به همین دلیل دارای عطر عالی و طعمی خاص و بی نظیر است. برای تهیه این محصول زمانی که برنج به حالت شلتوک و نارس است آن را برداشت می کنند و پس از دود دادن و پوست کردن به صورت خام مصرف می کنند. جوکول به عنوان یک برنج نوبرانه و نارس دارای رنگی تا حدودی زرد است و معمولا در زمان کوتاهی پس از برداشت مورد مصرف قرار می گیرد. از آنجائیکه فصل برداشت این نوع از برنج حدود اوایل تا میانه های مرداد ماه است در نتیجه می توان در این ایام نمونه هایی از آن را در بازارهای فروش محلی مشاهده کرد.

 

جوکول به عنوان یک محصول نوبرانه علاوه بر شمال ایران در بسیاری از نقاط کشور نیز مشتریان خاص خود را دارد و به همین دلیل در ایام برداشت این محصول تقاضای زیادی برای خرید آن وجود دارد. جوکول به عنوان یک برنج نارس جهت پخت کیفیت مناسبی ندارد، اما می توان از عطر و کیفیت بالای آن لذت برد.